Brystkreft et år etter!

I går var det 1 år siden jeg kjente kulen. Jeg satt utenfor leiligheten på en svært varm "Kretadag"med Aloevera kremen min, og forsøkte lindre min solbrente hud. Jeg kommer aldri til å glemme det spesielle øyeblikket , men nå er jeg klar til å gå videre.

"Du ser så godt ut!" hører jeg ofte, og jeg begynner så smått å være enig. Når jeg ser meg i speilet ser jeg en glød i kinnene og smilende øyne. Ikke de redde, usikre øynene som jeg for noen måneder siden ikke ville møte blikket til. Håret er også på full fart tilbake, og ja jeg har fått krøller! Huttetu! Nå forstår jeg hva de snakker om de som er født med krøller! " Kan du se å få gjort noe med den "hjelmen" du har på hodet," kom det fra den ene datteren min en dag.  " Nå får du gi deg"  sa jeg. "Det var ganske dyrt å ta den permanenten. Er jeg ikke fin da?" Det ble helt stille i rommet. Tilslutt sprutet jeg ut i latter og spurte om hun trodde jeg var blitt helt gal. 

Det er "kjemokrøller" som kommer helt ufrivillig. Tro meg! Etter litt diskusjon og snikksnakk om hårfarge etc, kom jeg noe senere på at jeg hadde sett en hårfarge i skapet på badet. Impulsiv som jeg dessverre av og til kan være, så gikk jeg i gang på badet midt under 21 nyhetene en fredag kveld. Gode Gud! Cappuccino på meg var ikke bra. Jeg ble hjemme hele helgen og gikk tur når det regnet, slik at jeg kunne ha hette på. Det ble et besøk hos frisøren påfølgende mandag, og resultatet ble betraktelig bedre enn mitt eget eksperiment.

Jeg er forøvrig svært glad for at jeg har fått meg en ny jobb som miljøterapeut, og jeg gleder meg til å starte i månedsskifte. Nye utfordringer og praksis relatert til studiet jeg fortsetter med, tror jeg blir bra. Bare øynene stabiliserer seg etter RLE operasjon nå så ser det ikke så værst ut framover. Det nærmer seg et års kontrollen også, men det skal jeg prøve å ta som det kommer.

Jeg føler meg frisk, og krysser både fingre og tær for at det ikke skal dukke opp nye kuler. 

 

4 kommentarer

hverdagslivetivollen

22.09.2017 kl.18:48

<3 x fingrene sammen med deg :) du ser jo utrolig flott ut da :D ha en nydelig kveld :D

Vigdis

22.09.2017 kl.19:29

Så deilig at du er ferdig med dette året. Kontrollene er ekle akkurat den dagen, men vi kan trøste oss med at de har blitt så flinke med brystkreft. Det kan vi virkelig være glade for!! Lykke til videre og håper du slipper så mye bivirkninger av tablettene. De er jo den reddende engelen.☺ Håret er nå det minste problemet, men e har vøre ein krølltopp i alle år, så e veit hva du irriterer deg over. Når det regner i det blir det enda verre😠. Men vi får glede oss over at vi har hår☺ Godt å ha så mye å glede seg over videre!! Lykke til med jobben.

Hilsen Vigdis

Lillian

22.09.2017 kl.20:22

Gratulerer med ny jobb! Så flott å høre at alt bare blir bedre og bedre, nå er det bare å se framover og sette seg nye mål!

Gro O Halsen

23.09.2017 kl.00:57

Godt å lese hvordan du har det, og ganske gjenkjennelig. Ta nå godt vare på deg selv, men ikke press deg for mye. Jeg anbefaler deg å bli medlem av gruppen "kronisk fatigue etter brystkreft" på facebook. Ikke for at det nødvendigvis kommer til å ramme deg. Det er kun for at du skal se hva faresignalene er. Jeg var ferdigbehandlet for 3 1/2 år siden og har vært i 100% arbeid.....til for 1 1/2!år siden, da begynte seneffektene mine å komme. Nå jobber jeg ca 30% og peøver å finne en energibalanse i hverdagen.

Misforstå meg rett: bruk energien din, kom deg videre og ikke regn med at du blir plaget av seneffekter. Men, les litt om det, ha det litt i bakhodet at det eksisterer. Da trenger du ikke å gå så altfor langt i prossessen om du tilfeldigvis er en av de tre som i gjennomsnitt rammes av seneffekter.

Masse lykke til. Kos deg med krøller ( det fikk jeg også) og kos deg med jobb og livet.

Hilsen Gro.

Skriv en ny kommentar

tovetaxi

tovetaxi

51, Vestre Slidre

Jeg er en aktiv dame med mange jern i ilden. I høst fikk jeg brystkreft og her kan du følge meg og min sykdoms historie. Det blir ærlig og usminket og rett fra levra!

Kategorier

Arkiv

hits