Brystkreft fase 2. Jo takk det går ....

Jo, takk det går bra, begynner å bli et kjent svar når folk spør. Men det er selvfølgelig dager det ikke går så bra også. Slik som sist fredag.  Fjerde dagen etter  kur. Jeg våknet av vekkeklokka. For en gangs skyld måtte jeg opp og få drosjebilene ut i drift. Jeg var jo fortsatt alene, og sjåføren måtte få nøkkel, telefon og sine instrukser.

Jeg stupte i seng igjen og ble liggende og vri meg. Søvnen ville ikke innhente meg igjen. Ryggen verket og magen  rumlet, og jeg måtte på do. Ordentlig på do, og jeg angret at jeg ikke hadde tatt noe forebyggende for nettopp det. Kloakken var tett! Jeg skal ikke gå nærmere inn på dette emne, men en ting er sikkert. Det skaper stort ubehag i tillegg til det andre.

Dagen ble stort sett tilbragt på sofaen. Hetetoktene kom og gikk og jeg sov etterhvert mesteparten av dagen. Bjørn ringte og sa operasjonen hadde gått bra, men at han nok ble over til lørdag. Det var godt å være alene, men heller ingen å mase på med hensyn til mat og drikke eller når hundene ville ut. Bjørn er flink med mat. Det skal han ha. 

Lørdagen var noe bedre, men formen elendig. Jeg gikk et par km i med hundene i møte med Bjørn, men ellers var også dette en veldig rolig dag. Studier fikk være studier og nok en dag ble tilbrakt i hver vår ende av sofaen.

Så kom søndagen og morsdag. Formen var enda litt bedre, og jeg ladet opp til konsert og kveldsmat med korene. Det hjelper på humøret at været er fint. Det kom noen på kaffe og tida gikk. Men formen er rimelig borte når du blir andpusten av å skjære opp litt spekemat?

Jeg dro til Slidre. Forventningene til kvelden var høye og jeg gledet meg. Gode klemmer og blide ansikter varmer. Synginga med damekoret PopKorn gikk bra. I pausen var det mat. God mat. Spekemat, laks og eggerøre, heimelaga syltetøy og rundstykker også kaker da. Mmmm jeg var sulten. Litt ble til mye og magen ville ikke spille på lag. Snart var det sanglaget sin tur til å fremføre sitt bidrag. Jeg tror jeg brukte de siste kreftene jeg hadde denne dagen. Gud så sliten jeg var! Jeg vurderte å reise hjem i pausa, men tenkte at jeg ville prøve å henge med på framføringa til sanglaget. Det svingte og gikk bra, men kreftene tok slutt. Beina ut i bilen var tunge og pusten like så. Det var trått. 

Når du er så sliten så tar det ofte lenger tid å komme til hektene igjen. Så i dag er det atter hvile på programmet. I dag er det fortsatt magen som er hovedproblemet, men det går vel over? Jeg orker ikke snakke mer om det nå. Gud jeg skal være glad dette er over. Det nærmer seg siste kur og det ser jeg fram til. Jeg håper virkelig at plagene da avtar. 

Men i morgen skal jeg ut igjen. Russen skal ha kick off med hensyn til kreftaksjonen og jeg har sagt ja til å delta. Det blir spennende og kanskje litt "skummelt". Jeg gikk noen runder med meg selv før jeg sa ja. Det er faktisk viktig å støtte kreftforskning og informere. Kanskje kan jeg bidra til et syn på at det å få kreft i dag ikke nødvendigvis trenger å være farlig? De har kommet veldig langt i dag, og lenger kommer de med bedre ressurser. Jeg vil i allefall hjelpe!



 

 

7 kommentarer

Christine

13.02.2017 kl.16:09

Takk for i går :) Popcorn var veldig flinke og hadde et fengende reportoar.

Såg du var sliten, men det var sikkert verdt det :) Godt at du har muligheten for hvile idag :)

Stor klem.

tovetaxi

13.02.2017 kl.16:40

Tusen takk Christine:

ingrid hove

14.02.2017 kl.12:01

Flinke positive Tove.

Klemmer fra Portugal

Aurora

14.02.2017 kl.20:00

Hei!

Du var på skolen min (Valdres Vgs) i dag angående krafttak mot kreft.

Syns dette er en såpass viktig sak at jeg skrev et innlegg om det på min egen blogg. Tok med et bilde der du står på scenen og la ved link til bloggen din. Håper du syns dette er i orden, men syns du ikke det så skal jeg selvsagt fjerne det.

Stå på, du er utrolig sterk og beundringsverdig! :)

Link til min blogg:

http://paaegneben.blogg.no/

tovetaxi

17.02.2017 kl.07:59

Så koselig Aurora. Det er helt i orden. Lykke til med bloggen din. Jeg har vært inne å sett tidligere, men skal kikke innom igjen?? Må bare levere en studieoppgave først.??

Synne

14.02.2017 kl.21:10

Hei igjen. Jeg kan trøste deg med at du snart er ferdig med den verste delen av behandlingen. Den første kuren er beintøff og krevende. Det er så gjenkjennelig slik du beskriver slitenheten. Jeg hadde derimot ikke problemer med magen slik du beskriver. Jeg tenker at det kan løses med enkel reseptfri behandling.

Ellers virker du som en positiv og sterk dame, og jeg beundrer deg for pågangsmotet. Jeg tror at man hjelper seg selv godt ved å ha en mest mulig positiv holdning, og det virker du å ha. :-)

tovetaxi

17.02.2017 kl.08:01

Takk Synne. Jeg setter pris på det du skriver. Håper det går bra med deg! Klem!

Skriv en ny kommentar

tovetaxi

tovetaxi

50, Vestre Slidre

Jeg er en aktiv dame med mange jern i ilden. I høst fikk jeg brystkreft og her kan du følge meg og min sykdoms historie. Det blir ærlig og usminket og rett fra levra!

Kategorier

Arkiv

hits